Spiritus vini Cognacensis







Alembicus ad destillandum Cognacensis


Spiritus vini Cognacensis[1] est vinum adustum quod in pago Condatensi vel Cognacensi omnique praefectura Carantoni Maritimi e vinis ibi natis destillatur.


Baudoinia compniacensis, fungus phyli Ascomycotorum, viret super fenestras et in culminibus cellarum, ubi cupae huius spiritus iacent, caliditate meridiana frigoribusque nocturnis necnon emanationibus huius spiritus nutrita.



Notae |




  1. "Spiritus vini Cognacensis": Hermann Eberhard Richter, Fr. Bachmann, Arzneitaschenbuch zur Pharmacopoea Germanica (1885) (p. 54 apud Google Books); John Rudolphy, Chemical and Pharmaceutical Directory (1877) p. 19



Bibliographia |




Forma pagorum e quibus spiritus vini Cognacensis nostris diebus produci licet



  • Céline Bessière, De génération en génération: Arrangements de famille dans les entreprises viticoles de Cognac. Éditions Raisons d'agir, 2010 [De hoc libro]

  • Robert Delamain, Histoire du cognac. Lutetiae: Éditions Stock, 1935 Textus apud Internet Archive



Nexus externi |


  • Encyclopédie du Cognac



Popular posts from this blog

How to label and detect the document text images

Vallis Paradisi

Tabula Rosettana