Bartholomaeus Scappi
Bartholomaeus Scappi (Bartolomeo Scappi; mortuus 1577) fuit coquus paparum Pii IV et Pii V et scriptor in lingua Italiana libri de re coquinaria.
Opera |
Opera di M. Bartolomeo Scappi, cuoco secreto di Papa Pio V, divisa in sei libri. In Venetia: apresso Michele Tramezzino, 1570
Nexus interni
- Libri de re culinaria aevo litterarum renatarum scripti
Bibliographia |
Ken Albala, "Bartolomeo Scappi" in Alice Arndt, ed., Culinary Biographies. Houston: Yes Press, 2006. ISBN 978-0-9718322-1-3 pp. 333-334- Claudio Benporat, "Bartolomeo Scappi, il mistero svelato" in Appunti di gastronomia no. 46 (2005).
.mw-parser-output .stipula{padding:3px;background:#F7F8FF;border:1px solid grey;margin:auto}.mw-parser-output .stipula td.cell1{background:transparent;color:white}
Haec stipula ad biographiam spectat. Amplifica, si potes! |