Bartholomaeus Scappi






Bartholomaeus Scappi


Bartholomaeus Scappi (Bartolomeo Scappi; mortuus 1577) fuit coquus paparum Pii IV et Pii V et scriptor in lingua Italiana libri de re coquinaria.





Opera |



  • Opera di M. Bartolomeo Scappi, cuoco secreto di Papa Pio V, divisa in sei libri. In Venetia: apresso Michele Tramezzino, 1570

Nexus interni


  • Libri de re culinaria aevo litterarum renatarum scripti


Bibliographia |




  • Ken Albala, "Bartolomeo Scappi" in Alice Arndt, ed., Culinary Biographies. Houston: Yes Press, 2006. ISBN 978-0-9718322-1-3 pp. 333-334

  • Claudio Benporat, "Bartolomeo Scappi, il mistero svelato" in Appunti di gastronomia no. 46 (2005).


.mw-parser-output .stipula{padding:3px;background:#F7F8FF;border:1px solid grey;margin:auto}.mw-parser-output .stipula td.cell1{background:transparent;color:white}




David's face

Haec stipula ad biographiam spectat. Amplifica, si potes!



Popular posts from this blog

How to label and detect the document text images

Vallis Paradisi

Tabula Rosettana