Ars coquinaria






Cibi foculo coquuntur


Ars coquinaria seu ars coquendi est ars effectiva quae cocturam atque confectionem ciborum omnium generum comprehendit. Res coquinaria generaliter nominantur alimenta, potiones, escaria vasa atque coquinaria instrumenta cuncta. Homines ab antiquo coquinaria in arte assidue versati sunt ut non solum abundanter sed etiam bene ac iucunde alerentur.


Homines periti coquinariae rei qui munus coquendi agitant coqui aut coquae appellantur, et culina loco officii utuntur.




Index






  • 1 De coctura condimentisque


    • 1.1 De coquinariis instrumentis


    • 1.2 Imagines ferculorum




  • 2 Nexus interni





De coctura condimentisque |




Ollae et olliculae in culina servatae


Fundamentum coquinariae artis est coctura, quae ad fercula diversa praeparanda modis variis efficitur, in furno aut foculo gase acto. Nomina peculiaria pro verbo 'coquere' secundum modum substituere fas est, in iis:




  • Elixare, id est in olla aqua impleta coquere;


  • Assare vel torrere, id est supra flammam sine aqua coquere, plurimum ad carnem praeparandam;


  • Frigere, id est calidissimo in oleo coquere.


  • Crustatus, id est cibus in fornace fortiter coctus ad flavam crustam efficiendam (Francogallice 'gratin').


Praeter cocturam quidem multa cetera coquis opus sunt, scilicet cibos secare, dividere, ossibus ac corticibus nudare atque oleo, sale, aceto aut aromatibus condire.



De coquinariis instrumentis |




Exempla instrumentorum coquinariorum


Instrumenta coquinaria, quae saepe in ipsa culina servantur, sunt instrumenta quibus coqui utuntur ad cibos secandos et depellandos, humores recipiendos, et generaliter omnia quae ad rem coquinariam consumptionemque fercularum spectant. Sunt in eorum numero cultri, furculae, ollae, sartagines, pocula, lances.



Imagines ferculorum |



Nexus interni



  • Ars vivendi

  • Ferculum

  • Gastronomia Hispanica









Popular posts from this blog

How to label and detect the document text images

Vallis Paradisi

Tabula Rosettana