Temetum
Temetum[1] est potio quae alcoholem continet. Mitiores e fermentatione gignuntur sucorum e fructibus, cerealibus, plantis seu melle extractorum; sunt etiam fortiores ad quas producendas per destillationem aqua e liquoribus iam fermentatis partim expellitur.
Index
1 Index potionum fortium
2 Notae
3 Bibliographia
4 Nexus externi
Index potionum fortium |
- Fermentatione sucorum e fructibus expressorum
Vinum ex uvis
Pomacium e malis
Piracium seu vinum e piris
- Haec etiam in textibus Graecolatinis commemorantur: myrtites e bacis myrteis, rhoites e punicis, sycites e ficis
- Fermentatione sucorum e cerealibus plantisque extractorum aut conditorum
Cervesia praecipue ex hordeo bracato
Jiu apud Sinas (quae et sake apud Iaponenses) ex oryza aliisque granis praecipue confecta
Pulque in Mexico ex Agave americana
Cicha in America media et australi praecipue e Zea mays sed etiam ex aliis multis speciebus facta; Cicha e molle
Caouinum in Brasilia praecipue e Manihot esculenta
- Fermentatione mellis ex aqua
Hydromeli seu medus
Balché potio a populo Maya facta
- Destillatione
Anisatum, Uzo
- Aqua vitae
- Iuniperatum
- Mezcal
- Rhomium
- Spiritus absinthii
- Vischium
- Vodca
- Destillatione et sucis, saccharo, aromatibus temperatione
- Mixtella
Xtabentún in Yucatania paratum
Notae |
↑ "Temetum" in Charlton T. Lewis, Carolus Short, A Latin dictionary (Oxonii, 1879) textus
Bibliographia |
- Bruman, Henry J. 2000. Alcohol in Ancient Mexico. Salt Lake City: University of Utah Press, 2000. Exemplar mutuum Recensio
- Lichine, Alexis. 1984. Encyclopédie des vins et des alcools de tous les pays. Lutetiae: Éditions Robert Laffont-Bouquins. ISBN 2-221-50195-0
- McGovern, Patrick E. et al. 2004. "Fermented beverages of pre- and proto-historic China" in Proceedings of the National Academy of Sciences vol. 101 pp. 17593–17598
- McGovern, Patrick E. 2009. Uncorking the Past: The Quest for Wine, Beer, and Other Alcoholic Beverages. Berkeleiae: University of California Press. cap. 1 (Paginae selectae apud Google Books)
- McGovern, Patrick E. 2017. Ancient Brews Rediscovered and Re-created. Novi Eboraci: Norton (Textus apud Google Books)
- Robinson, Jancis. 2006. The Oxford Companion to Wine. Ed. 3a. Oxoniae: Oxford University Press. ISBN 0-19-860990-6.
- Rogers, Adam. 2014. Proof: The Science of Booze. Bostoniae: Houghton Mifflin. (Paginae selectae apud Google Books)
- Stix, Gary. 2015. "Arqueólogos resucitan bebidas alcohólicas del pueblo azteca" in Scientific American (9 Iunii 2015)
Nexus externi |
- Archaeo-wine timeline
.mw-parser-output .stipula{padding:3px;background:#F7F8FF;border:1px solid grey;margin:auto}.mw-parser-output .stipula td.cell1{background:transparent;color:white}
Haec pagina est stipula. Amplifica, si potes! |