Temetum




Temetum[1] est potio quae alcoholem continet. Mitiores e fermentatione gignuntur sucorum e fructibus, cerealibus, plantis seu melle extractorum; sunt etiam fortiores ad quas producendas per destillationem aqua e liquoribus iam fermentatis partim expellitur.




Index






  • 1 Index potionum fortium


  • 2 Notae


  • 3 Bibliographia


  • 4 Nexus externi





Index potionum fortium |


Fermentatione sucorum e fructibus expressorum



  • Vinum ex uvis


  • Pomacium e malis


  • Piracium seu vinum e piris

  • Haec etiam in textibus Graecolatinis commemorantur: myrtites e bacis myrteis, rhoites e punicis, sycites e ficis


Fermentatione sucorum e cerealibus plantisque extractorum aut conditorum



  • Cervesia praecipue ex hordeo bracato


  • Jiu apud Sinas (quae et sake apud Iaponenses) ex oryza aliisque granis praecipue confecta


  • Pulque in Mexico ex Agave americana


  • Cicha in America media et australi praecipue e Zea mays sed etiam ex aliis multis speciebus facta; Cicha e molle


  • Caouinum in Brasilia praecipue e Manihot esculenta


Fermentatione mellis ex aqua



  • Hydromeli seu medus


  • Balché potio a populo Maya facta


Destillatione



  • Anisatum, Uzo

  • Aqua vitae

  • Iuniperatum

  • Mezcal

  • Rhomium

  • Spiritus absinthii

  • Vischium

  • Vodca


Destillatione et sucis, saccharo, aromatibus temperatione


  • Mixtella


  • Xtabentún in Yucatania paratum



Notae |




  1. "Temetum" in Charlton T. Lewis, Carolus Short, A Latin dictionary (Oxonii, 1879) textus



Bibliographia |



  • Bruman, Henry J. 2000. Alcohol in Ancient Mexico. Salt Lake City: University of Utah Press, 2000. Exemplar mutuum Recensio

  • Lichine, Alexis. 1984. Encyclopédie des vins et des alcools de tous les pays. Lutetiae: Éditions Robert Laffont-Bouquins. ISBN 2-221-50195-0

  • McGovern, Patrick E. et al. 2004. "Fermented beverages of pre- and proto-historic China" in Proceedings of the National Academy of Sciences vol. 101 pp. 17593–17598

  • McGovern, Patrick E. 2009. Uncorking the Past: The Quest for Wine, Beer, and Other Alcoholic Beverages. Berkeleiae: University of California Press. cap. 1 (Paginae selectae apud Google Books)

  • McGovern, Patrick E. 2017. Ancient Brews Rediscovered and Re-created. Novi Eboraci: Norton (Textus apud Google Books)

  • Robinson, Jancis. 2006. The Oxford Companion to Wine. Ed. 3a. Oxoniae: Oxford University Press. ISBN 0-19-860990-6.

  • Rogers, Adam. 2014. Proof: The Science of Booze. Bostoniae: Houghton Mifflin. (Paginae selectae apud Google Books)

  • Stix, Gary. 2015. "Arqueólogos resucitan bebidas alcohólicas del pueblo azteca" in Scientific American (9 Iunii 2015)



Nexus externi |


  • Archaeo-wine timeline

.mw-parser-output .stipula{padding:3px;background:#F7F8FF;border:1px solid grey;margin:auto}.mw-parser-output .stipula td.cell1{background:transparent;color:white}




stipula

Haec pagina est stipula. Amplifica, si potes!








Popular posts from this blog

How to label and detect the document text images

Vallis Paradisi

Tabula Rosettana