Temetum

Multi tool use
Multi tool use




Temetum[1] est potio quae alcoholem continet. Mitiores e fermentatione gignuntur sucorum e fructibus, cerealibus, plantis seu melle extractorum; sunt etiam fortiores ad quas producendas per destillationem aqua e liquoribus iam fermentatis partim expellitur.




Index






  • 1 Index potionum fortium


  • 2 Notae


  • 3 Bibliographia


  • 4 Nexus externi





Index potionum fortium |


Fermentatione sucorum e fructibus expressorum



  • Vinum ex uvis


  • Pomacium e malis


  • Piracium seu vinum e piris

  • Haec etiam in textibus Graecolatinis commemorantur: myrtites e bacis myrteis, rhoites e punicis, sycites e ficis


Fermentatione sucorum e cerealibus plantisque extractorum aut conditorum



  • Cervesia praecipue ex hordeo bracato


  • Jiu apud Sinas (quae et sake apud Iaponenses) ex oryza aliisque granis praecipue confecta


  • Pulque in Mexico ex Agave americana


  • Cicha in America media et australi praecipue e Zea mays sed etiam ex aliis multis speciebus facta; Cicha e molle


  • Caouinum in Brasilia praecipue e Manihot esculenta


Fermentatione mellis ex aqua



  • Hydromeli seu medus


  • Balché potio a populo Maya facta


Destillatione



  • Anisatum, Uzo

  • Aqua vitae

  • Iuniperatum

  • Mezcal

  • Rhomium

  • Spiritus absinthii

  • Vischium

  • Vodca


Destillatione et sucis, saccharo, aromatibus temperatione


  • Mixtella


  • Xtabentún in Yucatania paratum



Notae |




  1. "Temetum" in Charlton T. Lewis, Carolus Short, A Latin dictionary (Oxonii, 1879) textus



Bibliographia |



  • Bruman, Henry J. 2000. Alcohol in Ancient Mexico. Salt Lake City: University of Utah Press, 2000. Exemplar mutuum Recensio

  • Lichine, Alexis. 1984. Encyclopédie des vins et des alcools de tous les pays. Lutetiae: Éditions Robert Laffont-Bouquins. ISBN 2-221-50195-0

  • McGovern, Patrick E. et al. 2004. "Fermented beverages of pre- and proto-historic China" in Proceedings of the National Academy of Sciences vol. 101 pp. 17593–17598

  • McGovern, Patrick E. 2009. Uncorking the Past: The Quest for Wine, Beer, and Other Alcoholic Beverages. Berkeleiae: University of California Press. cap. 1 (Paginae selectae apud Google Books)

  • McGovern, Patrick E. 2017. Ancient Brews Rediscovered and Re-created. Novi Eboraci: Norton (Textus apud Google Books)

  • Robinson, Jancis. 2006. The Oxford Companion to Wine. Ed. 3a. Oxoniae: Oxford University Press. ISBN 0-19-860990-6.

  • Rogers, Adam. 2014. Proof: The Science of Booze. Bostoniae: Houghton Mifflin. (Paginae selectae apud Google Books)

  • Stix, Gary. 2015. "Arqueólogos resucitan bebidas alcohólicas del pueblo azteca" in Scientific American (9 Iunii 2015)



Nexus externi |


  • Archaeo-wine timeline

.mw-parser-output .stipula{padding:3px;background:#F7F8FF;border:1px solid grey;margin:auto}.mw-parser-output .stipula td.cell1{background:transparent;color:white}




stipula

Haec pagina est stipula. Amplifica, si potes!








0KkVdvbjgdZJNe 3BZUOgv,f,7OS95fuXZ0cH,SwvUZS tLSPiU4VSwNy89M 55Fpm,qvAM66A8
eAqYAgVA6TzMt,e8R Duqz aTMcnfiIWfH,R5HYoM,Soz 1YFcGN jDln,uV8ga7rimJuqtt

Popular posts from this blog

Tabula Rosettana

How to label and detect the document text images

LSTM sequence prediction: 3d input to 2d output